eWiza do Australii – podróżnicza, biznesowa, studencka, i inne

eWiza do Australii – podróżnicza, biznesowa, studencka, i inne

Tymczasowa wiza do Australii

Wiza do Australii jest dedykowana dla osób które, nie są mieszkańcami i dodatkowo obywatelami Australii. Wyróżnia się różne rodzaje wiz. Jeśli chcemy przylecieć do Australii na wczasy albo odwiedzić najbliższą rodzinę bądź przyjaciół, to odpowiednią opcją jest wiza krajoznawcza. Jeśli pragniemy przylecieć do Australii, by kontynuować swoją naukę lub podwyższyć swoje wykształcenie i kształcić się w jednej ze szkół w Australii, właściwa tu w związku z tym będzie wiza edukacyjna. Jeżeli posiadamy już studia wyższe, a także kwalifikacje praktyczne, po czym zostaniemy zatrudnieni przez Australijskiego pracodawcę konieczna tu w związku z tym będzie tak zwana wiza pracownicza. Wszystkie te wizy są wydawane na pewien okres czasu, posiadają zatem termin ważności. Przed końcem ważności wizy potrzebujemy w związku z tym opuścić Australię, albo starać się o następną wizę, żeby przedłużyć nasz pobyt w Australii. Niestety nie każda wiza czasowa do Australii upoważnia konkretną jednostkę do wykonywania w danym kraju pracę. Mając np. wizę turystyczną, to pełnienie pracy w tym przypadku jest zakazana, nie możemy tu w takim razie pracować. Dysponując wizą studencką zdołamy pracować tylko na pół etatu, natomiast na wizie pracowniczej zdołamy pracować tylko na rzecz pracodawcy, który nas polecił i zatrudnił. Nie możemy objeść tych warunków ponieważ zagraża to odebraniem wizy, a nawet deportacją z danego państwa.

Wiza australijska czy inaczej eTA do Australii

Na ogół wszystkie jednostki, które chcą przylecieć do Australii zabiegają o stały pobyt w tym kraju. Istnieje w związku z tym wiza, która daje nam regularny, stały pobyt a także bytowanie w Australii i przypadają nam wtedy prawie takie same dogodności jakbyśmy byli rodowymi obywatelami.

Osoby posiadające wizę stałego pobytu w Australii po kilku latach mogą również ubiegać się o australijskie obywatelstwo.

Wiza do Australii – w jaki sposób ją otrzymać?

Bardzo znacząca jest tu sytuacja w której znajduje się jednostka, która potrzebuje ją otrzymać, a migracyjny system prawny w Australii bardzo często jest modernizowane. Nie przekształcają się szczególnie 3 kwestie:
– przemieszczanie się na podstawie przesłanek zawodowych. Należą zatem do niej: wiza skilled, którą finansuje pracodawca. Aby ją dostać należy mieć również stosowne doświadczenie, a także wyuczenie zawodowe, jakiego potrzebne jest w Australii. Należy znać również na poziomie minimum średniozaawansowanym język angielski;
– migracja rodzinna. Przysługują tu zatem wizy:
partnerskie, wizy na rzecz rodziców, wizy dla niepełnoletnich, i inne wizy rodzinne.
W takim przypadku nie należy umieć języka angielskiego. Wymagany jest donator australijski, który jest członkiem naszej bliskiej rodziny.

Bardzo istotne także jest położenie w którym przebywamy, podczas gdy chcemy aplikować o wizę. Istnieją 2 warianty wiz: ,,offshore” a także „onshore”. Wizę offshore można wypełnić tylko podczas gdy nie jesteśmy nadal w Australii, z kolei wizy onshore kiedy jesteśmy wyłącznie w Australii.

Więcej informacji:
australian visa for us citizen.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *