Ważny temat dla podróżników – wiza Australia

Ważny temat dla podróżników – wiza Australia

Wiza do Australii

Australia jest bardzo modnym miejscem na podróż z wielu względów. Jest to kraj, który jest znany z ślicznej i nienaruszonej fauny oraz roślinności, obszernych plaż a także dobrej aury pogodowej. Zarobki w tym kraju należą do największych w skali globalnej, a australijskie władze są przychylne na emigrantów. Wiza do Australii uzyskiwana jest bez kłopotu jednostkom ze ścisłym wykształceniem.

Wiza Australia – wymagania i ograniczenia

http://ivspro.pro-linuxpl.com/AUSTRALIA/img/AustraliaETA015.jpg
Podrużujący planujący wylot do Australii na najdłużej 3 miesiące, powinni ubiegać się o wizę turystyczną. Z takiej wizy korzystają przeważnie turyści czy też jednostki, które chcą odwiedzić familię bądź partycypować w konferencji biznesowej. Na tego rodzaju wizie można również podjąć edukację nie dłużej niż przez czas 3 miesięcy. Kłopotem jest niemożność podjęcia pracy.
Turyści zdołają starać się o wizę internetowo, za pomocą strony ambasady w Australii. Warto nadmienić, że nie posiadają oni obowiązku wykonywania diagnostyki lekarskiej a także wykupywania ubezpieczenia.

Australia wiza turystyczna

Podróżnicy mają do wyboru 2 rodzaje wizy turystycznej:
* Wiza do Australii eVisitor, wydana na okres 12 miesięcy z upoważnieniem jednorazowego 3-miesięcznego pobytu. O wizę tę wolno aplikować znajdując się poza terytorium Australii.

* Wiza Visitor, przyznawana na czas 3, 6 bądź 12 miesięcy. Za tę wizę trzeba uiścić opłatę, i dodatkowo wnikliwie wytłumaczyć przyczynę, z jakiej, ktoś stara się o pobyt dłuższy niż 3 miesiące. Wolno o nią wnioskować będąc także w Australii wówczas koszty będą wyższe. Ten rodzaj wizy, podobnie jak eVisitor, również nie zezwala na podjęcie pracy w tym państwie.

Wiza Australia a podjęcie pracy zarobkowej

http://ivspro.pro-linuxpl.com/AUSTRALIA/img/AustraliaETA049.jpg

O wizę Work and Holiday mogą ubiegać się osoby dorosłe, jakie nie ukończyły 31. roku życia a także posiadają obowiązujący paszport. Wymagania wobec nich to:
– ukończenie szoły wyższej bądź minimum 2 lata studiów I stopnia,
– certyfikat poświadczający znajomość języka angielskiego,
– poświadczenie dysponowania środkami piniężnymi, gwarantującymi utrzymanie się w Australii,
– bilet powrotny lub na dalszą wycieczkę czy też posiadanie środków na jego nabycie,
– zakupiona polisa zdrowotna,
– zaświadczenie wydane przez Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej, uwierzytelniające spełnienie zaprezentowanych wyżej postulowań.
Wiza Work and Holiday zezwala na podjęcie pracy, nie dłużej niż 6 miesięcy u tego samego pracodawcy a także wielokrotne przekraczanie granicy Australii.

Dowiedz się więcej: visa Australia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *